Tuulimittaus käyntiin vasaman tuulipuistohankkeessa

Vasaman tuulipuiston suunnittelu on edennyt tuulimittauksiin. Semecon Oy:n yhteistyökumppaneina toimivat ylivieskalainen mastonvalmistaja Mastacraft, joka vastasi maston pystytyksestä ja maanrakennuksesta. AFRY vastaa mittauslaitteistosta ja saatavan datan käsittelystä. Mittauskampanja käynnistettiin elokuun lopulla, jolloin suoritettiin maston pystytys ja mittalaitteiston asennus. Mittaukset tulevat kestämään noin vuoden.

Maston pystytys suoritettiin kokonaisuudessaan helikopterinostoilla.

Mittauslaitteistot maston huipulla 175 metrin korkeudessa.

Tuulimittauksella on hankekehityksessä tärkeä osa. Se tukee ja tarkentaa jo tehtyjä tuotantoanalyysejä. Mittauksen tuloksista tehdään erittäin tarkat tuotantoanalyysit ja tuulisuutta peilataan valittaviin voimalaitoksiin. Pääsemme nyt seuraamaan alueen tuuliolosuhteita reaaliaikaisesti.